aeee00x267

ANADOLU LİSESİ
KULÜPLER

UYGULAMALI DERSLER

Mimar Sinan Eğitim Kurumları olarak sahip olduğumuz fiziksel şartları en verimli şekilde kullanarak öğrencilerimizin fiziksel ve zihinsel gelişimlerini desteklemek amacıyla uygulamalı derslerimizin planlaması yapılmıştır.

Okulumuzda haftalık akademik ders programı içinde iki saatlik alan uygulamalı derslere ayrılmıştır. Uygulamalı dersler branşlaşma şeklinde işlenmektedir. Dönem başında öğrencilerimiz kendilerini geliştirmek için istedikleri bir uygulamalı ders branşını seçerler. Branşlarımız aşağıda belirtildiği gibidir:

Beden Eğitimi: Basketbol, Voleybol, Tenis, Yüzme, Fitness, Plates, Futbol

Müzik: Orkestra

Resim: Karakalem ve Tekstil

Astronomi ve Uzay Bilimleri

Tiyatro Kulübü

Dans

SERTİFİKA KURSLARI

Mimar Sinan Eğitim Kurumları öğrencilerini üniversite giriş sınavlarına hazırlamanın yanında profesyonel hayata da hazırlar. Profesyonel iş yaşamı;  akademik bilginin ötesinde karar verme ve zaman yönetimi becerisi gelişmiş, sorumluluk alabilen ve iletişim gücü yüksek bireyler ister.  Yükseköğrenim kurumlarını amaç olarak değil, hedeflediğiniz hayatı yaşamanıza yardımcı olacak kurumlar olarak gördüğümüz için her öğrencimizin hayatına değer katacak eğitimler düzenliyoruz. Yıl boyunca, alanında uzman isimlerden eğitimler alarak öğrencilerimizde ilgi alanları oluşturmayı hedefliyor ve katıldıkları eğitimleri sertifika ile belgelendiriyoruz. Profesyonel iş yaşamı akademik başarıdan önce kendini geliştirmiş bireyler aradığı için, kariyer planlarınızı lise sıralarından yönlendirmenizi istiyoruz. Öğrencilik hayatı boyunca kendine değer katmasını istediğimiz 9. ve 10. Sınıf öğrencilerimizin her yıl en az 1 sertifika almasını zorunlu tutuyoruz. Sertifika kurs programı içinde; Sivil Havacılık, Aşçılık, Dağcılık, Profesyonel İş Yaşamına Hazırlık, Temel Ekonomi ve Girişimcilik, Türkiye Yakın Siyasi Tarihi, Temel ilkyardım, Astronomi, Algoritma, Briç, Ebru, E-edebiyat, Etkili İletişim Teknikleri, Fotoğrafçılık, Orkestra, Robotik, Seramik, Spinnig ve Yoga yer almaktadır.